Podobno, kot so storili pri Mercedes AMG vozilih, se je tudi nemški proizvajalec odločil razširiti ponudbo vozil, na katerih se baha značka M.

Ne samo, da lahko sedaj dobite celostne M različice različnih avtomobilov, kar v preteklosti ni bilo mogoče: na voljo so tudi vozila z geni pravih M vozil, ki pa v celoti pravzaprav niso “prestala” M predelave.  BMW vam bo z veseljem prodal X4 M40i, a na M značko na spredaj gnanem vozilu lahko kar pozabite.

G. Dick Hacker, podpredsednik BMW M oddelka, je za Autocar dejal, da spredaj gnani M modeli ne bodo ugledali luči sveta.

fwd-bmw-m-cars (4)

“Pomembno je, da voznik vozilo začuti…vse od krmiljenja pa do stopalke za plin. Danes še ne vidimo rešitve za spredaj gnan avtomobil.”

Ob dejstvu, da je BMW novo X1 zasnoval na platformi sprednjega pogona, BMW M5 pa je sedaj na voljo s štirikolesnim pogonom xDrive, zagotovo ne bi bilo veliko presenečenje, če bi se München odločil zavreči tradicijo.  A za sedaj smo varni pred BMW serije 2 Active Tourer, ki bi nosil črko M. G. Hacker ni rekel, da spredaj gnani M avtomobil ne bo nikoli na voljo. Trenutno ne vidijo logične poti, ki bi optimalno povezala krmiljenje ter plin na način, ki ga M vozilo potrebuje, če je moč poslana na vsa štiri kolesa. Za konec se nam tako poraja vprašanje: če bo BMW kdaj našel rešitev za ta problem, kdo nam lahko zagotovi, da si M oddelek ne bo premislil?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code