BMW bo tudi letos popestril ženevski avtomobilski salon s prenekaterimi zanimivimi avtomobili. Katerimi? Pa poglejmo.

Letos bo očitno največji poudarek na elektrifikaciji vozil, oziroma bolje rečeno na najnovejših bavarskih hibridih. Ena glavnih atrakcij bo zagotovo nova serija 7 in njene povsem nove hibridne različice, družbo pa mu bosta delala še hibridni različici BMW 330e in X5 xDrive45e. Poleg novih modelov in različic bodo veliko govorili tudi o razširitvi energijskih storitev, največ v povečanju vloge kot dobavitelja sistemov, ki bodo strankam zagotavljali poceni ‘zeleno’ električno energijo za svoje avtomobile.

745e, 745Le, 745Le xDrive

Vse tri elektrificirane različice nove serije 7 bo poganjal enak hibridni pogonski sklop, z vrstnim šestvaljnikom v glavni vlogi. V kombinaciji z elektromotorjem bo zagotavljal 394 konjskih moči, kar bo dovolj za pospešek do stotice med 5.1 in 5.3 sekunde. Električni doseg se bo gibal med 54 in 58 kilometri za 745e, med 52 in 55 kilometri za 745Le ter med 50 in 54 kilometri za različico 745Le xDrive.

X5 xDrive45e

Pogonski sklop v novem hibridnem BMW X5, ki bo na ceste zapeljal avgusta letos, bo povsem enak kot pri seriji 7. To pomeni enakih 394 konjev skupne moči, pospešek pa bo znašal nekoliko počasnejših 5,6 sekunde. Kjer bo povsem ‘povozil’ hibridno serijo 7 pa je električni doseg, ki bo tukaj znašal kar do 80 kilometrov.

330e Limuzina

Prva hibridna različica nove serije 3 je zagotovo ena najbolj pričakovanih. Poganjal jo bo bencinski štirivaljnik in električni motor, ki bo energijo črpal iz baterijskega paketa najnovejše generacije. Sistemska moč bo znašala 252 konjskih moči, ki pa se bo lahko zahvaljujoč standardni XtraBoost funkciji za nekaj sekund poveča za kar 41 konjskih moči. To bo dovolj za pospešek do stotice v vsega šestih sekundah, električni doseg pa bo znašal okroglih 60 kilometrov, kar je skoraj 50 odstotkov več od predhodnika. Na ceste bo zapeljal julija letos.

BMW Individual M850i Night Sky


Za vse, ki še niste pristaši hibridne tehnologije, bo imel BMW na svojem razstavnem prostoru tudi presenečenje – posebno različico trenutno najmočnejše različice serije 8, imenovane Night Sky. BMW M850i Night Sky ima v sredinski konzoli, v start/stop tipki, prestavni ročici ter iDrive kontrolerju vgrajene delce pravega meteorita. ‘Vesoljski’ dizajn se je prenesel tudi na ostale dele avtomobila, ki pa je edini tak primerek na svetu.

Ženevski avtomobilski salon se bo za člane medijev pričel 5. marca, za javnost pa bo odprt med 7. in 17. marcem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code