BMW E34 520IT v karavanski različici je dandanes prava redkost. Odlično ohranjena in privlačno lepa pa ena sama. Vsaj zdi se tako ...

Ta čudovit primerek prihaja iz Poljske, kjer je lastnik iz razpadajočega Citroena AX sčasoma prešel sprva na E32 730i in tako pričel lastništvo bavarskih lepotcev. Starši so mu svetovali, naj si najde zanesljiv avtomobil, ki mu bo koristno služil. Serija 7 se je tokrat izkazala za slabo izbiro, saj je bila slabši avtomobil od prejšnjega Citroena. Problemi z motorjem, vzmetenjem in zavorami so se vrstili. Le dva tedna po nakupu serije 7 je motor povsem “izdihnil”. Začel se je lov za novim avtomobilom.

bmw-e34-520i-touring (12)

Ker ga je neznana sila in ljubezen navdihovala za nakup BMWja, je tokrat izbral 520i Touring iz leta 1995 v Orient Blue odtenku in s sivo notranjostjo. Kot ljubitelj avtomobilov je sicer želel kupiti serijo 3 E46 ali E36, vendar je naposled le pristal na nakup serije 5. Kmalu se mu je obrestovalo, saj je bil velik karavan opremljen z res udobnimi ogrevanimi sedeži, klimatsko napravo, veliko sončno streho in celo vgrajenim telefonom. Svojega bavarca je povsem oskrbel in ga popolnoma prilagodil svojim željam in potrebam.

Karavan je bil deležen barvanja, prejel je razširjene blatnike, nadeta ima AC Schnitzerjeva Type II platišča mer 19×9,75″ in 19×12,25″, ki so obuta v pnevmatike širine 225 in 285. FK Highsport vzmetenje je avtomobil elegantno približalo tlom, sprednji M-Technik odbijač poudari agresivnost karavana, ki je zaradi menjave motorja za 2,5-litrsko enoto tudi pod pokrovom občutnejša, proizvede pa za 35 % več moči kot originalni motor.

Avtomobil izgleda fenomenalno in je prefekcija, ki združuje lepoto z uporabnostjo, limuzinski izgled s karavansko prostornostjo.

Njegovo zgodbo si oglejte v spodnje posnetku.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code