Na spletu smo našli redek primerek 2001 BMW M5 v barvi Royal Red, ki se v zvezni državi Washington prodaja za vrtoglavih 60 tisoč dolarjev (51.230€).

Dizajn E39 generacije BMW M5 velja za najbolj brezčasnega izmed vseh generacij bavarske super limuzine in ravno zato so ti primerki čedalje bolj cenjeni. To še posebej velja za izjemno ohranjene primerke z nizko kilometrino, v kolikor pa je avtomobil odet še v redek odtenek zunanje barve, pa to ceno ponese v stratosfero. Omenjeni primerek, ki ga prodaja podjetje Park Place Ltd. je v svojih 19 letih naredil le 32.574 kilometrov, kar je za tako star avtomobil izjemno malo, poleg tega pa naj bi BMW v tej kombinaciji Royal Red zunanje barve in črne notranjosti izdelal vsega skupaj le osem primerkov.

Dodatno prodajalec trdi, da si je v celotnih 19 letih avtomobil lastil le en lastnik, ki pa je na avtomobil namestil tudi nekaj ‘bombončkov’ kot so naprimer Dinan-ov karbonski dovod hladnega zraka in izpušni sistem iz nerjavečega jekla istega podjetja. Poleg tega je avtomobil tudi že tovarniško bogato opremljen, saj ima poleg orehovega lesa v notranjosti tudi zadnje električne zavese, xenonske prednje žaromete, senzor za dež in ogrevane športne sedeže, ki so električno nastavljivi v kar 16 smereh.

Tudi posebna rdeča barva Royal Red izgleda, tako kot preostanek avtomobila, v odličnem stanju, z izjemo nekaterih gub na usnjenih sedežih pa notranjost izgleda praktično salonske kakovosti. Za največje puriste imamo še eno veselo novico in sicer je v tem primerku odlični 5.0 litrski atmosferski osem valjnik spojen s šest stopenjskim ročnim menjalnikom, ki na zadnji kolesni par prenaša vseh 400 konjskih moči in 500 Nm maksimalnega navora.

Se vam zdi tak avtomobil vreden preko 50 tisočakov?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code