Češka policija bi bila rada prepoznavna po svoji težnji k ekološki osveščenosti, v svojo floto pa bodo v naslednjem letu prejeli kar deset povsem novih BMW serije 7.

Gre se za povsem novo hibridno različico BMW 745Le xDrive, ki zagotavlja do 58 kilometrov povsem električnega dosega, sistemska moč pa znaša precej zajetnih 394 konjskih moči. Če vam ni jasno od kod jim denar za tovrsten nakup naj povemo, da je BMW avtohiša Stratos prvih pet vozil dobavila in predala v brezplačno uporabo za obdobje naslednjih šestih mesecev. Po pretečenega pol leta, nastopi naslednjih 5 povsem novih BMW 745Le xDrive, ki bodo nadaljevali kampanjo do konca prihodnjega leta.

Luksuznih limuzin ne bodo uporabljali zgolj za promocijo in razkazovanje, temveč jih bodo uporabljali tudi običajni prometni policisti, saj je za vsakega izmed desetih BMW-jev predvidenih 25 tisoč prevoženih kilometrov. To pomeni, da jih bodo morali uporabljati kar precej intenzivno, prometnim prekrškarjem pa se slabo piše. Nova različica 745e, ki je prvič na voljo po prenovi serije 7, za razliko od prejšnje hibridne različice 740e, tokrat uporablja bencinski šestvaljnik. Ta skupaj z elektromotorjem, kot smo že prej omenili proizvede 394 konjskih moči, kar je dovolj za pospešek do stotice v vsega 5,1 sekunde.

Dr. Jana Dvorakova, vodja specialne prodaje in elektromobilnosti pri BMW Češka Republika je dejala: “Zelo sem vesela, da nadaljujemo to uspešno sodelovanje med Češko Policijo in znamko BMW, ki med drugim tudi odlično promovira trajnostno mobilnost v Češki Republiki. Verjamem, da bodo luksuzne limuzine BMW 745Le xDrive zvest sodelavec češkim policistom.”

Vir: Bimmertoday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code