BMW M4 je avtomobil katerega predelovalci naravnost obožujejo! Je agilen, močan, moderen in nudi obsežno personalizacijo in modifikacije. Ta beli primerek s češnjevo rdečimi platišči je prava poslastica.

BMW M4 ni rdeč kot Ferrari, ni oranžen kot Lamborghini, ne vzbuja kaotičnih občutij, ko je opažen na cesti. Seveda je opažen, priljubljen in navduši vsakega ljubitelja športnih vozil, pa vendar se drži neke ljudskosti in dosegljivosti. Prav tako nudi vse kar mora imeti pravi športnik; je zabaven, lep, hiter, močan, očara voznika in mimoidoče…je prava kombinacija vseh potrebnih atributov. Če prejme lepo vizualno in zmogljivostno nadgradnjo pa je še toliko bolj opažen in priljubljen. Prav ta primerek se lahko pohvali z neko unikatnostjo, je poseben, a v dobrem pomenu besede.

Prva sprememba, ki nam pade v oči so seveda zanimiva in edinstvena sivo-rdeča, 20-palčna ADV.1 platišča. Uradno ime platišč je AD05, zasnovana pa so bila z mislijo na optimalno zmanjševanje teže. Na platiščih so nameščene pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2, za optimalno razmerje med voznimi lastnostmi ter lepoto pa skrbi še vzmetenje KW Suspension V3.

bmw-m4-adv1-wheels-akrapovic (6)

Da zunanjost ni serijsko “dolgočasna” je ta M4 oblečen še v preobleko Vorsteiner karbonskih aerodinamičnih dodatkov, na zadku prihaja na plano Akrapovičev karbonski izpušni sistem, pod zračnimi režami na sprednjem odbijaču pa se sonči podaljšan spojler iz ogljikovih vlaken podjetja GruppeM. Ti trije dodatki bistveno pripevajo k bolj dirkaškemu značaju vozila.

Dirkaški značaj je seveda dobro podkrepljen z BMW TwinPower Turbo 3,0-litrskim vrstnim šestvaljnim motorjem, ki razvije 431 konjskih moči in 550 Nm navora. Slednje v serijski izvedenki avtomobila zadošča za pospešek do stotice v 4,1 sekunde. Po zamenjavi izpušnega sistema je avtomobil seveda nekoliko pridobil na moči ter izgubil 3 kilograme. M4 z Akrapovičevim izpušnim sistemom premore 7,3 (438 KM) konjske moči in 17,4 Nm (564 Nm) navora več kot serijsko.

Takšen M4 je tako kot nalašč za hitro vožnjo po avtocesti ali lahkotno nedeljsko križarjenje po mestnih ulicah.

Vir: Hawk'n'Poke

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code