Če vam osnovna serija 8 ni dovolj mislim, da imamo rešitev za vas.

V današnjem svetu je večina avtomobilov, navkljub uporabi najnovejših materialov, pretežka zato nekaj ekstra konjskih moči in Nm navora nikoli ne škodi. Pa vendar zgolj moč, brez ostalih dodelav pomeni bore malo in tukaj pride v poštev Dähler Competition line, ki predstavlja izjemno dobro nastavljeno, koherentno celoto. Za najmočnejšo različico M850i, ki v originalu razvije 530 konjskih moči in 750 Nm navora, bodo tako ponujali kar dve stopnji predelave.

Prva ponuja skok na 636 konjskih moči in 850 Nm navora, s čimer se z lahkoto postavi ob bok BMW M8, ter ob odstranitvi elektronske blokade dosega tudi končno hitrost preko 300 kilometrov na uro. Druga t.i. Stage 2 predelava se trenutno še razvija, a obljubljajo še več moči. Precej podobna zgodba je pri šibkejši različici 840i, ki v originalu ponuja 340 konjskih moči in 500 Nm navora, Stage 1 pa moč ponese na 408 konjskih moči in 610 Nm navora. Kasneje bo na voljo tudi Stage 2 paket, ki pa se tako kot, pri M850i še razvija.

Pozabili niso niti na ljubitelje dizelsko gnane ‘osmice’. Pri različici 840d tako ponujajo predelavo na 380 konjskih moči in pošastnih 800 Nm navora, končna hitrost brez elektronske blokade pa tako znaša preko 270 kilometrov na uro. Pa ne mislite, da so ostali zgolj pri predelavi motorizacije. Dodatno namreč ponujajo tudi njihov izpušni sistem iz nerjavečega jekla s štirimi zaključki izpušnih cevi, ter pripadajoč zadnji odbijač, ki bo lepo sodeloval z izpušnim sistemom. Za večjo vizualno privlačnost lahko izberete tudi nižje Dähler vzmeti in set 21 palčnih platišč, obutih v pnevmatike znamke Michelin. Tako vzmeti, kot tudi set platišč so razvili sami, zato jih ne boste našli nikjer drugje, kot na njihovih avtomobilih.

Spredaj lahko opazimo še podaljšek odbijača, ki doda piko na i sicer dokaj neopazni zunanji predelavi. Njihov moto se sicer glasi: moč, zmogljivost in čista zabava! Jim je uspelo, ali bi avtomobil potreboval še kakšne zunanje dodatke?

Fotograf: Dähler

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code