Spy fotograf ekipe WorldCarFans je uspel posneti testiranje flote zakamufliranih bavarskih vozil. Večinoma so v posnetku zastopana vozila G30 serije 5, med njimi pa se najde tudi G11/G12 serija 7.

Da imamo pred seboj dejansko modele, ki jih opisujemo, nakazujejo predvsem manjše podrobnosti, kot so nove ročice vrat, drugačne zračne reže, oster horizontalen prepogib čez sprednja in zadnja vrata in bolj ploščato zadnje steklo ter drugače postavljen A stebriček.

Naslednjo generacijo petice s kodnim imenom G30 lahko pričakujemo leta 2016. Pričakujemo lahko oblikovanje, osnovano na linijah F10/F11 generacije, z zaobljenjimi linijami, ki so privlačne mnogim kupcem. Linije pokrova motorja ostajajo agresivnega in dinamičnega izgleda, prednji in zadnji odbijač pa tudi dobita bolj športno preobrazbo.

g30-bmw-5-series

G30 bo grajena na novi platformi z imenom 35up iz lahkih materialov grajene osnove in pogona na zadnjo os, zaradi katere bo serija 5 na teži izgubila približno sto kilogramov. Moč bodo dostavljali 2,0-litrski in 3,0-litrski bencinski in dizelski motorji, tako kot pri ostalih modelih, bo tudi tukaj na voljo hibridni pogon osnovan na takšnem, kot je v X5 eDrive konceptu. Vstopna različica naj bi vsebovala tudi mahen, vendar zmogljiv, 1,5-litrski motor.

g30-5-series

Seveda z novo generacijo prihaja tudi novi BMW M5, ki naj bi proizvedel 460 kW moči in bo imel opcijo štirikolesnega pogona. Če bo vse šlo po načrtih, novo limuzino lahko pričakujemo junija 2016, Touring različico pa novembra isto leto. Tudi serija 5 Gran Turismo se vrača, predvsem zaradi popularnosti na Kitajskem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code