BMW i8 velja za enega izmed najbolj nenavadno oblikovanih vozil, prav zaradi tega pa je tudi izjemno izstopajoč v množici ostalih vozil.

BMW i8 še vedno velja za enega izmed najbolj nenavadno oblikovanih vozil, saj si veliko pogledov mimoidočih izbori zaradi mogočnega futurističnega videza in značaja. Če k zunanjemu videzu dodamo še dodatke znanega podjetja, ki se ukvarja s predelavo serijskih vozil, AC Schnitzer, pa BMW i8 postane tudi izjemno privlačen priključni hibrid.

Ta primerek je v celoti črne barve, tudi aluminijasta platišča so temnejše barve. Primerek smo zasledili na spletnem portalu Autogespot, kjer registrirani uporabniki dodajajo slike opaženih vozil. Omenjeni BMW i8 je bil opažen v Belgiji, že od daleč pa opazimo aerodinamične dodatke zunanjosti kot je sprednji podaljšek odbijača in razni elementi odbijača, stilski pragovi in zadnji ”spojler”. Spredaj je nižji za 25 milimetrov, zadaj pa za 20 milimetrov. S tem naj bi izboljšali vozno dinamiko vozila pri ostrih zavojih.

BMWBLOG-bmw-ac-schnitzer-acs8- (7)

Lastnik se ni odločil za AC1 aluminijasta platišča, ki so del dodatkov podjetja AC Schnitzer, temveč za bronasta HRE aluminijasta platišča. BMW i8 sicer v sebi skriva izjemno napreden pogonski sklop, ki združuje 1,5-litrski prisilno polnjeni trivaljnik, ki je skupaj z električnim motorjem kombiniran s šest-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Električni motor poganja prednja kolesa, pogonski sklop tako razvije 362 ”konjev”, do stotice pa pospeši v 4,4 sekunde. Zanimivo je tudi to, da je potniška kabina v celoti izdelana iz karbonskih vlaken, ki so izjemno odporna.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code