Dejstvo je, da BMW pripravlja prav posebno različico modela M2, ki se bo ponašal s "priponko" Competition, še pred tem pa so se nas odločili razveseliti s še eno poslastico.

Izgleda, kot da je časa še dovolj, saj so nam postregli še s posebno različico športnega kupeja z namenom obeležiti njegovo več kot uspešno prodajo. Dejansko govorimo o več kot 12.000 prodanih primerkih na globalni ravni v preteklem letu. Iz tega sledi, da je BMW M2 postal najbolj prodajan M avtomobil. No, prav zaradi tega prazničnega razloga je družba sklenila izdelati novo Edition Black Shadow različico, ki je kupcem na voljo izključno v elegantnem Sapphire Black črnem kovinskem odtenku. Dopolnitev tega črnega videza pri omenjenem M2 so mat črna 19 palčna platišča, katerih kraki premorejo obliko Y. Stranski ogledalni pokrovi so izdelani iz ogljikovih vlaken.

BMW-M2-Black-Shadow-Edition (10)

Druge spremembe v primerjavi s tovarniškim modelom vključujejo še črne kromirane izpušne zaključke ter zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken. Sprednji ledvički imata visoko sijajni črn zaključek. Posebnež bo v Evropi na voljo v prihodnjem mesecu, pod pokrovom motorja pa ni nobenih sprememb. Premore enak s turbino podprt vrstni šestvaljnik, ki na plano spusti 370 konjičev ter ima 465 Nm navora. Do stotice se požene v 4,3 sekunde, če izberete opcijski sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Če se odločite obdržati standardni šeststopenjski ročni menjalnik, je rezultat za dve desetinki sekunde “slabši”, a vsekakor veliko bolj zabaven.

Če pa vam opisano še vedno ni povšeči in bi raje postali ponosni lastnik zares “vročega” M2, bo zgoraj omenjeni model Competition luč sveta predvidoma ugledal v mesecu juniju. Vseboval bo motor iz BMW M4, ki bo nastavljen na približno 405 konjskih moči. Domnevno bosta ponujena oba menjalnika, poleg le-teh pa še široka paleta elementov iz ogljikovih vlaken, nadgrajeno vzmetenje ter optimizacije šasije. Ne pozabimo, da govorice napeljujejo, da bo prihajajoči Bavarec učinkovito nadomestil tovarniški BMW M2. Če je temu res tako, se prav tako lahko zgodi, da je Edition Black Shadow zadnji primerek standardne M “dvojke”.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code