BMW 3.0 CS je priznan kot eden izmed najlepših modelov v zgodovini znamke. Ta odlično ohranjen primerek smo zasledili na spletnem portalu Bring-A-Trailer.

Danes vam ponovno predstavljamo izjemno redek in seveda tudi vrhunsko ohranjen primerek, ki smo ga zasledili na spletnem portalu Bring-A-Trailer. Kot vedno, si take primerke le stežka privoščimo, saj so zaradi priljubljenosti zelo visoko cenjeni. Danes smo zasledili prečudovit BMW 3.0 CS letnik 1973. Le-ta je bil vedno eden izmed najlepših modelov znamke, kljub temu, da ni bil tako priljubljen kot 3.0 CSL. Sicer je res, da ima slednji na zunanjosti nameščenih le nekaj dodatkov, vendar je 3.0 CS nedvomno bolj eleganten. Seveda pa kot vsa BMW vozila tistega časa, prepriča z odličnimi voznimi lastnostmi.

BMWBLOG-BMW-3,0-cs-bring-a-trailer (13)

Primerek, ki vam ga predstavljamo danes je odet v temno modro barvo zunanjosti, nasploh pa je vrhunsko ohranjen. Razen nekaj napak na strešnem oknu je popolnoma brezhiben in brez napak. Tudi v notranjosti je vrhunsko ohranjen, kar pomeni, da so prejšnji lastniki zelo skrbno ravnali z njim. Oblazinjenje je bilo sicer na novo oblečeno in je podobne barve kot originalne. Kljub temu, da bo to odvrnilo najbolj ”zagrizene” zbiratelje, marsikdo tega ne bo niti opazil, saj je zelo podobno prvotnemu oblazinjenju.

Kljub vsemu pa vozilo ni brez malenkostnih predelav oziroma zamenjanih tovarniških delov. Ker je bilo prvotno vzmetenje že dotrajano, so namestili izboljšano novo vzmetenje in namestili nove pnevmatike. Žal pa je največja ”slabost” tega vozila kar njegova cena, saj je najvišja ponudba v času članka znašala zajetnih 44,444 ameriških dolarjev! Do konca dražbe je še pet dni, zato pričakujemo, da bo zadnja cena konkretno višja od trenutne. Vsekakor pa za ta denar dobite odlično ohranjeno vozilo, čeprav ni popolnoma originalno, prepriča pa z zvočno kuliso 3,0-litrskega vrstnega šestvaljnega motorja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code