Žal ne gre za pravega BMW M3 GT2 Art Car, pa vendar je avtomobil prava dirkaška pošast!

Umetnik Jeff Koons je oblikoval enega najbolj izjemnih BMW umetniških avtomobilov, osnovan pa je na BMW M3 GT2. Avtomobil se je prvič pojavil leta 2010, ko je tekmoval na 24 urnih dirkah Le Mans ter se zapisal v zgodovino kot ena najzanimivejših kreacij BMW studia. Avtomobil je na seznamu mnogih BMW ljubiteljev, saj je vozilo prava legenda, temu primerna pa je tudi cena. Na srečo ta replika ne izgleda slabo, je pa občutno cenejša.

Vozilo je izdelalo podjetje Precision Chassis Works iz Arizone. Poleg izjemne barvne olepšave ima vozilo tudi primerne aerodinamične dodatke, ki morajo biti prisotni na dirkalniku – dele iz ogljikovih vlaken, difuzor, zadnji spojler, idr. Pod pokrovom je nameščen originalni 3,2-litrski vrstni šestvaljni motor S54. Vozilo je na eBay naprodaj za razumnih 59.000 ameriških dolarjev.

bmw-m3-art-car-replica-clanek

Dirkalnik ima naknadno nameščen ročni šeststopenjski menjalnik in izboljšano vzmetenje. Za osupljivo zaviranje skrbi zavorni sistem Brembo, nad katerim so nameščena primerna platišča in pnevmatike. Za zvočno kuliso skrbi izpušni sistem iz nerjavečega jekla, za varnost varnostna kletka in dirkaški sedeži s šesttočkovnim pripenjanjem. Po zaslugi lažjih delov avtomobil tehta le 1140 kilogramov, razmerje teže spredaj-zadaj pa je 50 proti 50.

Vozilo deluje na 91 in 100 oktanski bencin, razvije pa 310 konjskih moči ali 336 konjskih moči. Če si ga želite in imate na strani slabih 60.000 dolarjev je avtomobil prava izbira!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code