Najnovejšo generacijo športnega terenca X3 se je že lotila znana predelovalska hiša poznana pod imenom Dähler. Poleg vizualnih dodatkov, jim je moč uspelo povečati na 420 konjskih moči in 630 nevtonmetrov navora.

Predelovalska hiša Dähler se že vrsto let loteva serijskih primerkov vozil, ki jih preobrazi v prave lepotce. Tretji generaciji modela X3 so se še bolj posvetili kot sicer, saj so ga nadgradili tako vizualno kot mehansko. Pravijo, da jim je uspel odličen izdelek, ki dopolnjuje že izjemne serijske poteze avtomobila. Lotili so se najzmogljivejše različice M40i, ki v osnovi razvije 360 konjskih moči in 500 nevtonmetrov navora. Moč jim je uspelo povečati na 420 konjskih moči in 630 nevtonemtrov navora.

Moč so uspeli povečati v skladu z najnovejšim WLTP standardom merjenja porabe, ki prikaže bolj realno porabo kot NEDC testni krog. Christoph Dahler pravi, da bo to vse bolj pomembno že v bližnji prihodnosti, saj morajo vsa nova vozila ustrezati temu standardu do 1. septembra letos. Predelan BMW X3 spada v Competition linijo predelav in predstavlja bogate izboljšave, ki jih najdemo tudi v notranjosti.

Izboljšali so Launch Control sistem in optimizirali osemstopenjski samodejni menjalnik. Posvetili so se tudi vzmetenju, saj so namestili bolj prilagodljive blažilnike, ki se prilagajajo glede na izbran vozni profil. Prilagodijo lahko višino vozila in trdoto vzmetenja, zunanji izgled pa dodatno krasijo še lahka aluminijasta platišča imenovana Counter CDC1 LP. Zvočno kuliso zagotavlja športni izpušni sistem, ki se konča s štirimi zaključki izpušne cevi. Zunanjost seveda dopolnjujejo različni dodatki in pa seveda celoten komplet odbijačev, ki dodajo k agresivnosti novi generaciji modela X3.

BMW X3 nove generacije je bil sicer uradno razkrit približno eno leto nazaj in od takrat je očaral že kar nekaj kupcev. Poleg omenjene M40i različice so na voljo tudi manj zmogljive različice: xDrive20d, xDrive30d, xDrive20i in xDrive30i. Kljub tej predelavi, menimo, da je X3 z M Sport paketom v podobno agresivni barvi prava paša za oči. M Sport paket doda M aerodinamične dodatke skupaj z modro obarvanimi čeljustmi in pa drugačnimi, bolj privlačnimi aluminijastimi platišči.

To pa vsekakor ni prvič, ko je omenjeni predelovalski hiši uspel odličen izdelek. Pred kratkim smo videli že BMW X4 pri katerem smo občudovali črno in športno eleganco, pa tudi najmanjšega člana družine X, ki sliši na ime X1. Komaj čakamo, da vidimo prihajajoče BMW modele, ki se jih bo lotila ta predelovalska hiša.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code