Novi BMW Z4 je že sam po sebi izjemno privlačen kabriolet, še posebej v nabriti različici M40i, ki razvije 340 konjskih moči, pa vendar za Dahler to očitno ni zadosti.

Švicarski tuner Dahler je objavil nekaj fotografij predelanega črnega BMW Z4 M40i s črno usnjeno notranjostjo. Kot po navadi spremembe in dodelave niso drastične, so pa izjemno premišljene ter funkcionalne in skupaj tvorijo izjemno privlačno celoto. Tako je tudi bolje, saj navzven ne kriči kolikšna konjenica se skriva pod motornim pokrovom.

Če že govorimo o tem, lahko takoj povemo, da je konjenica izjemna. Večkrat nagrajeni B58 3.0 litrski šestvaljnik že v standardni obliki iz sebe iztisne 340 konjskih moči in 500 Nm navora, tukaj pa je Dahler stvari ponesel na novi nivo. Njihova različica namreč premore kar 408 konjskih moči ter 620 Nm navora in to brez odstranitve Ottovega filtra trdih delcev. Če so že pri evropski različici dobili tolikšno ‘konjažo’, potem bi lahko ameriški trg, ki je okoljsko nekoliko manj ozaveščen, dobil še hitrejšo različico s 450 konjskimi močmi.

Podatkov o pospeških do stotice ni, trdijo pa, da bo dosegel končno hitrost vsaj 300 kilometrov na uro. Dodatno ima avtomobil tudi nov izpušni sistem z 90mm zaključki, nove in nižje vzmeti, ter prej omenjene vizualne dodelave v obliki prednjega ‘splitterja’ ter zadnjega difuzorja. Videz odlično zaključi set 21 palčnih platišč obutih v pnevmatike znamke Michelin širine spredaj 245 in zadaj 295 milimetrov, se pa sprašujemo ali ni morda to nekoliko preveč za tak avtomobil, saj zna biti vožnja s tolikšnimi platišči in tako nizkoprofilnimi pnevmatikami zares neudobna. Kakorkoli že celoten paket izgleda brutalno in verjamemo, da tudi gre tako.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code