BMW X3 M že v standardni obliki ni ravno počasen, za tiste, ki hočejo več, pa je na voljo še različica Competition. No ja Dähler meni, da tudi to ni dovolj.

Kot smo že v testu ugotovili, je novi BMW X3 M zelo uravnovešen SUV, z veliko oprijema, zanimivim videzom in neverjetnimi zmogljivostmi, pri tuning hiši Dähler, pa so se odločili iz vrstnega šestvaljnika iztisniti maksimum. Tako so s svojimi predelavami dosegli neverjetnih 610 konjskih moči in 760 Nm navora, kar predstavlja velik skok tudi v primerjavi s 510 konjskimi močmi in 600 Nm navora, ki ga ponuja različica Competition.

To priča o zmogljivosti in potencialu novega pogonskega agregata z oznako S58, ki s predelavo in odstranitvijo elektronske blokade, sedaj zmore kar 300 kilometrov na uro. Morda bo še bolj impresiven podatek o pospešku do stotice, vendar ga na žalost niso navedli. Vseeno smo prepričani, da se ta nahaja bližje trem sekundam, kot štirim, saj so že standardni avtomobil s Competition paketom uspeli nameriti do stotice v manj kot štirih sekundah.

Enaka dodelava bo seveda na voljo tudi za model X4 M, poleg tega pa tuner ponuja še njihov hišni izpušni sistem iz nerjavečega jekla, ki je bil razvit posebej za ta avtomobil in športno vzmetenje, ki poskrbi za manjšo oddaljenost od tal. Opcijska 21 ali 22 palčna super lahka kovana platišča združijo predelavo v zaključeno celoto, Dähler pa obljublja, da je majhen obseg dodatkov samo začasen. Delajo namreč že na ostalih dodatkih, ki bodo tudi bolj vizualne narave, v izdelavi pa je celo t.i. Stage 2 predelava, ki bo po naših izkušnjah naravnost brutalna.

Fotograf: Dähler

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code