BMW se je po dolgih letih nasprotovanja vdal v usodo in nekaj svojih modelov zgradil na platformi, ki je v osnovi gnana na prednji kolesni par. Na srečo M oddelek ne namerava slediti tej filozofiji!

M divizija te bavarske znamke, se bo po besedah njihovega direktorja izognila avtomobilom, ki so v osnovi gnani na prednji kolesni par. Na vprašanje ali je prednji pogon sploh primeren za prave M avtomobile je Markus Flasch, direktor BMW M divizije odločno odgovoril z NE!

“V ponudbi imamo zelo močno zgodbo z imenom M2 Coupe, zato menimo, da ni potrebe po dveh visoko zmogljivih avtomobilov s podobnim imenom, kjer bi en predstavljal klasičnega BMW M2 Coupe na zadnji pogon, ki je pravi ljubljenec vseh privržencev te znamke, drugi pa bi bil osnovan na novi platformi s prednjim pogonom,” je dejal Flasch.

To na kratko pomeni, da ne bomo videli pravega BMW M2 Gran Coupe, niti visoko zmogljive različice serije 1 zgolj na prednji pogon, ki bi tekmovala z avtomobili kot so VW Golf GTI in Renault Megane RS. Pri BMW menijo, da je M135i xDrive, ki trenutno tekmuje z VW Golf R, Audi S3 in Mercedes Benz A35 AMG trenutno povsem zadosti, za prave entuziaste pa bodo tako ali drugače obdržali odličnega BMW M2 Coupe.

M135i xDrive je zelo privlačna izbira v segmentu zmogljivih kombilimuzin, vendar bodo tisti pravi entuziasti vseeno vedno posegli po BMW M2, ki je trenutno najbolj karizmatičen model v naši ponudbi in za katerega že pripravljamo naslednika. Zato ni razloga, da bi s serijo 1 trenutno naredili še kaj več. Prihajajoči BMW M2 CS bo najbolj direkten in najbolj ‘pure’ model zadnjega časa. Resnično je fenomenalen saj se pelje kot dirkalnih, ki je obenem tudi registriran za na cesto,” je še dodal Flasch.

Vir: CarAdvice

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code