Sto trideset tisoč avstralskih dolarjev, oziroma slabih devetdeset tisoč evrov zanj zahteva trenutni lastnik zelo močno predelanega "baby M-a".

Iz daljne Avstralije je na splet prišel oglas za zanimivo predelavo in projekt, ki ga je vodil Alan Heaphy. Alan je znan predvsem po svojih inženirskih sposobnostih in je na Le Mansu predstavil že mnogo svojih izdelkov. Z vsem svojim znanjem je z lahkoto pomagal tudi BMW 1M, ki sedaj vsebuje varnostno kletko, Velo športne sedeže in šest-točkovne varnostne pasove.

avstralski-bmw-1m (2)
Pod pokrovom motorja seveda vozilo ni ostalo standardno. Izvzet je bil katalizator in zamenjan za turbino nameščeno na izpuhu, motor je dobil čipiranje in nov večji vodni “kiler”, hladilnik motornega olja in še in še. Skupaj z vsemi spremembami 1M namesto 340 konjskih moči proizvede preko 500 KM.

1m-avstralski

Black Sapphire 1M pa je na vročih tleh že precej poznan po zmagi v svoji kategoriji na 2014 Australian Targa Championship in drugem mestu v Class A na lanskoletnem Australian Manufacturers’ Championship. Verjetno je čas in denar, vložen v tole črno zverino primeren zastavljeni ceni. 1M pa je že sam po sebi zelo zaželjen model, kateremu cena z leti le narašča… čas za novo investicijo torej.

Vir: Motoring.com.au

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code