Takšnega vpadljivca agresivnega izgleda vsekakor ne boste zamenjali za običajno BMW M4.

Manhart ima že bogato zgodovino predelav bavarskih vozil BMW in končni izdelki niso ravno neopaženi. Pravzaprav ima podjetje že zgodovino s tem dotičnim primerkom BMW M4, ki so ga že pred časom spremenili v tako imenovani Manhart MH4 550, in ja, to pomeni, da ima avtomobil 550 konjskih moči! Ta avtomobil je bil na cestah že nekaj časa, sedaj pa ga je Manhart spremenil v še bolj dirkaško orientiran primerek. Glede na fotografije velikega spojlerja, dirkaških sedežev in kletke bi trdili, da je namembnost vsekakor prava.

Za začetek morate vedeti, da motor še vedno razvije 550 konjskih moči. Za slednje je zadolžen 3,0-litrski vrstni šestvaljnik, ki je prejel karbonske elemente za dotok zraka in odtočne cevi brez katalizatorja. Za močne, z emocijo nabite poke in strele skrbijo Manhartovi izpušni zaključki, ki dajo pravi čar dirkalnika. Vse je narejeno v takšni smeri, da je M4 resnično največji možen približek brutalnega dirkalnika.

bmw-m4-manhart-mh4-550  (12)

Vzmetenje je seveda prav tako nadgrajeno na primerno moči in stilu vozila. Blažilniki so še trši, nagibanja karoserije je še manj, sama vožnja pa je izredno dirkaška in okretna. Še najbolj opazne spremembe so seveda na sami zunanji karoseriji. Na belo osnovo so pri Manhartu dodali kontrasten rdeč spojler. Sprednji podaljšek spojlerja in zadnji difuzor sta iz oddelka BMW M Performance, izpod rok Hamana pa prihaja še karbonski pokrov motorja. V notranjosti je nameščena rdeča varnostna kletka z rdečimi usnjenimi Recaro sedeži, zadnja klop pa je bila v dirkaške namene odstranjena. Voznik prejme še nov volanski obroč z LED indikatorji, na instrumentalni plošči pa vozniku priskoči na pomoč tudi Awron Performance zaslon, ki prikazuje vse pomembne parametre vozila.

Cena žal še ni znana, a takšen primerek vsekakor poskrbi za pravo izstopanje iz množice povprečnežev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code