Divja vožnja, živčen voznik, BMW M2 Competition in Nürburgring!

0
Morda niti ni presenetljivo, da je BMW M2 že vse od predstavitve večkrat označen kot najboljši M avtomobil vseh časov. V različici Competition pa pričakujemo še več!

BMW M2 Competition je bil ponovno odpeljan na znamenito dirkališče Nürburgring, a tokrat ga je na stezi temeljito preizkusila ekipa AutoSport. Kot pravijo so uspeli krog odpeljati v 7:52.36 minutah. To je za le 2 sekunde počasnejše kot so namerili pri oddelku BMW M. Za volanom je pri uradnem poskusu sedel testni voznik Jorg Weidinger. Da si boste lahko lažje predstavljali, kako hiter je ta čas vam lahko povemo, da je enako hiter Mercedes-Benz SLR McLaren. Če pa primerjamo še precej starejše avtomobile, pa to pomeni, da je novi BMW M2 Competition na tem dirkališču hitrejši od Porsche 911 (996) GT3, Nissan Skyline GT-R in Ferrari F430. V kolikor pogledamo iz druge strani, pa je par desetink počasnejši kot Lamborghini Gallardo LP560-4 in Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. O novem BMW M2 Competition smo poročali tudi iz pariškega avtosalona, v Sloveniji pa je na cesti že prvi primerek. Oglejte si spodnjo galerijo!

Kako je potekal krog, si lahko ogledate v videoposnetku. Na trenutke se zdi kot, da M2 Competition le stežka ohranja vsa štiri kolesa na asfaltu. Le-ta ima pod pokrovom motorja vgrajen 3,0-litrski bencinski motor, ki razvije 410 konjskih moči in 550 nevtonmetrov navora. Do sto kilometrov na uro pospeši v izjemnih 4.2 sekunde (z ročnim menjalnikom v 4,4 sekunde). Končna hitrost se ustavi pri 250 kilometrih na uro, z M Driver´s paketom pa pri visokih 280 kilometrih na uro, kar smo večkrat videli tudi v posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code