BMW je končno odstranil še nekaj kamuflaže iz prototipa naslednje generacije BMW X5. Novice so dobre!

Na spletu smo zasledili fotografije prihodnje G05 generacije BMW X5, ki bo s svojo proizvodnjo začela avgusta prihodnje leto po tem, ko se bo proizvodnja trenutne generacije končala mesec prej. Tako bodo prvi primerki spadali že v modelno leto 2019, kar potrjuje govorice o katerih smo pisali ne dolgo tega. Prvič lahko vidimo nekoliko bolj razkrit videz, ki je več kot očitno črpal smernice iz večjega BMW X7. Viden je dizajn prednjih LED žarometov, ki v kombinaciji s pokončnimi prednjimi ‘ledvičkami’ naredijo avtomobil res pompozen in nastopaški.

Nova generacija BMW X5 bo ravno tako prinesla ogromno nove tehnologije. Med najpomembnejšimi bo zagotovo nova CLAR platforma, zaradi katere bo avtomobil tudi mnogo lažji, kar bo zmanjšalo porabo in izboljšalo zmogljivosti ter agilnost v zavojih. Ravno tako bo  prejel tudi dva povsem nova  bencinska agregata, ki bosta tudi edina bencinska agregata v ponudbi. BMW X5 bo tako na voljo v treh bencinskih različicah z oznako sDrive40i, xDrive40 in xDrive50i. Različici 40i, bo poganjala izpopolnjena verzija B58 3.0 litrskega šestvaljnika, ki bo spremenjen do te mere, da se bo smatral za povsem nov motor in bo po vsej verjetnosti dobil tudi svojo kodo. Velika sprememba bo doletela tudi N63 4.4 litrski V8 pogonski agregat, ki bo ravno tako spremenjen do točke neprepoznavnosti in naj ne bi bil enak motorju v modelu M550i.

V Evropi bodo na voljo tudi dizelski agregati, ki pa za razliko od bencinskih motorjev, ne bodo povsem novi. Osnovna xDrive30d različica, bo uporabljala B57 motor z okoli 265 konjskimi močmi, xDrive40d bo imel okoli 320 konjskih moči, medtem ko bo M50d model dobil novi quad-turbo B57S motor s 400 konjskimi močmi.

BMWBLOG-G05-BMW-X5 (6)

Fotograf: bimmerpost.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code