To kar vidite na fotografijah so čisto prvi posnetki prihajajoče serije 2 Gran Coupe, ki bo nova bavarska limuzina in se bo uvrstila pod serijo 3.

Novinec naj bi prišel na trg leta 2020, prejel bo kodno ime F44, v dolžino pa bo meril 4,5 metra kar je približno toliko kot serija 2 Gran Tourer. Glavni tekmec BMW serije 2 Gran Coupe je seveda Mercedes-Benz CLA. Z novo generacijo bo seveda serija 2 prejela pogon na sprednji kolesni par, saj je zadnji pogon dražji ter se preveč približa vrednosti same serije 3. Opcijsko bo BMW tudi za serijo 2 ponudil štirikolesni pogon xDrive.

bmw-f44-2-series-gran-coupe-spied (7)

Gran Coupe serije 2 bo osnovan na enakem podvozju kot nova serija 1, delila pa si bosta tudi motorne izvedenke, tako bencinske kot dizelske agregate, po novem pa seveda tudi hibridne pogonske sklope s tremi ali štirimi valji. Na žalost bo BMW pri seriji 2 opustil šestvaljne motorje. Notranji zaupljiv vir pravi, da želi BMW s serijo 2 obuditi legendarno ikono BMW 2002. Dizajn se bo tako razlikoval od serije 1, linije pa bodo kupejeske kot se za Gran Coupe s štirimi vrati spodobi.

Vir: CarScoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code