Širijo se govorice, da bo BMW ojačal svoje najmočnejše modele z vpeljevanjem CSL različic. To je lahko dobro ali slabo: slaba stran je, da bi CSL ime postalo nekaj manj ekskluzivnega; dobra pa, da bomo končno dobili naslednika E46 CSL.

“Insider” Scott26 navaja, da bodo vsi CSL-i – tako kot samo ime navaja – osnovani na coupe različicah in bodo prvič predstavljeni v letu 2016. Oblikovanje naj bi stremelo k filozofiji BMW 3.0 CSL Hommage koncepta. To pomeni, da bodo pomembni aerodinamični deli vgrajeni v karoserijo – nekaj kar smo nazadne pri bavarcih srečali pri Batmobilu – E9 3.0 CSL.

BMW 3.0 CSL - Hommage (38)

To bodo najbolj brutalni cestno legalni stroji, nadgradnje že samih po sebi močnih zverin kot je naprimer nedavno nazaj predstavljen M4 GTS, širile pa so se tudi govorice o predelavi prihajajočega M2. Tako kot se spodobi za futuristična vozila bodo tudi CSL različice uporabljale karbonsko ojačano plastiko (CFRP) in karbonska vlakna, ki bodo pri proizvodnji igrala največjo vlogo.

serija 7 cfrp (3)

Ko smo že omenili F87 M2, naj bi slednji postal poskusni zajček CSL flote. Najmočnejša dvojka še ni doživela uradne premiere, začetek sprejemanja naročil naj bi se zgodil novembra letos, prvim lastnikom pa bodo vozila dostavljena prihodnje leto.

bmw-m2

V istem letu bo BMW praznoval 100-letnico obstoja in naj bi v čast dogodku predstavil tudi BMW M2 CSL. Čeprav so se sprva širile govorice o prihodu bolj pozornosti zbujajočega superavtomobila, osnovanega na BMW i8, očitno ta projekt ne bo izpeljan. Zadovoljiti se bomo morali s trojico M4 CSL, M2 CSL in M6 CSL.

BMW M4 GTS (7)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code