Uspešnost hibridnega superavtomobila je bila dokazana s takšno stopnjo popularnosti, da se vozilo prodaja za višjo ceno od originalne. Povpraševanje po BMW i8 hibridnem športniku je tako veliko, da se vozila prodajajo tudi po 50% višji ceni, tudi čakalna doba za naročena vozila se je že podaljšala na dve leti. Seveda je bilo povpraševanje pričakovano, saj […]

Uspešnost hibridnega superavtomobila je bila dokazana s takšno stopnjo popularnosti, da se vozilo prodaja za višjo ceno od originalne. Povpraševanje po BMW i8 hibridnem športniku je tako veliko, da se vozila prodajajo tudi po 50% višji ceni, tudi čakalna doba za naročena vozila se je že podaljšala na dve leti. Seveda je bilo povpraševanje pričakovano, saj je i8 v letu 2014 prozveden v omejenem številu. “To je trg prodajalcev,” je dejal Tim Marlow iz Magnitude Finance. “Nekateri trgovci jih sedaj ponujajo za okoli 150.000 funtov (192.000,00 €).” To pa je definitivno več, kot vas bo stalo vozilo v Nemčiji, kjer se prodaja za 126.000,00 €.

Če še zmeraj mislite, da je BMW i8 previsoko cenjen v Evropi, potem vas bodo zelo presenetile cene na kitajskem trgu, kjer morate za i8 odšteti okoli 251.000,00 €. Da ne omenjamo, da je nekdo za unikatno izvedbo na Pebble Beach dražbi odštel 825.000,00 $ (650.000,00 €). Po takšnih številkah je slabih 200 tisočakov še relativno nizka cena. Brez dvoma pa je to eden tistih modelov, ki so kupce popolnoma očarali, pritegnili njihovo pozornost in željo po nakupu. In to je tudi razmuljivo, senzacionalen izgled, inovativna tehnologija, in še bi lahko naštevali.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code