Kljub temu, da je ''driftanje'' na slovitem dirkališču Nurburgring strogo prepovedno, je Alex Hardt ovinke s svojo M240i kar lepo izkoristil!

Kljub temu, da je na tako imenovanem ”zelenem” peklu ”driftanje’‘ in vsakršno namerno odnašanje zadka vozila strogo prepovedano iz več kot očitnih varnostnih razlogov, se še vseeno najdejo pogumni, ki jo na srečo odnesejo brez posledic.

Medtem ko se večina takšnih poskusov ”driftanja” na Nurburgringu konča s počenimi gumami, ali celo poškodovanimi avtomobili, nekateri vozniki izkažejo svoje spretnosti in presenetijo z odlično izvedenimi podvigi. Voznik v videoposnetku je nazorno pokazal, da lahko na Nurburgringu uživamo z avtomobilom, ki ima pogon na zadnja kolesa, v tem primeru z BMW serije 2 coupe. Seveda pa to ni kar vsaka serija 2 coupe, gre namreč za različico M240i, ki je razen M2 najzmogljivejša v ponudbi. Pod pokrovom motorja ima vgrajen 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor TwinPower Turbo tehnologije, ki razvije 340 ”konjev” in 500 nevtonmetrov navora, v različici pred prenovo pa 15 ”konjev” oziroma 53 nevtonemtrov manj.

To pomeni, da je M240i prav tako zmogljiv kot 1M Coupe in v primerjavi z M2 prikrajšan za 30 ”konjev” in 35 nevtonmetrov. Na spodnjem videoposnetku si oglejte odlično izpeljane ovinke.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code