Kaj storiti, če želimo doseči večjo moč, hkrati pa ne smemo povečati prostornine motorja zaradi optimalne porabe in stroge zakonodaje? BMWjevi inženirji so se odločili za četrti turbo polnilnik!

Trenutno najmočnejši dizel, izdelan pri nemškem BMW, iz svojih treh litrov prostornine s pomočjo treh turbo puhal na pogonsko gred dovede zavidljivih 381 konjskih moči in 740 Nm navora. Pri BMWju so se odločili, da to še ni dovolj.

Nedavno smo poročali, da bo novi motor s tremi litri prostornine prvič predstavljen drugo leto v novi sedmici z oznako M750d. Prve informacije so navajale, da bo iz motorja možno iztisniti 408 konjskih moči in okrog 800 Nm navora. Nova poročila kažejo na to, da bo maksimalna moč omejena na 395 dizelskih “žrebcev”, medtem ko bo navor ostal blizu pričakovanih vrednosti.
750li-m-sport-paket (3)
Za prenos moči na kolesa bo skrbel odlično opevani 8-stopenjski avtomatski menjalnik, za boljši oprijem na cestišču pa bo že serijsko poskrbel nič manj znani štirikolesni pogon xDrive. Prav ta novi motor bo po predstavitvi drugo leto prisoten v vseh novih 50d modelih.

Mi se ga že veselimo!

Kot zanimivost naj povemo, da je trenutno edini avtomobil s štirimi turbo puhali Bugatti Veyron, bolje znan po postavljenem rekordu za najhitrejši serijski avtomobil na svetu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code