BMW X2 naj bi predstavljal trendovsko izbiro v ponudbi športnih terencev znamke. Menimo, da v kombinaciji z M Sport paketom in Misano Blue barvo to tudi več kot odlično izpolnjuje.

BMW je v zadnjih nekaj letih vse od prvotno predstavljenega X5 predstavil kar zajetno število športnih terencev. Moramo pa priznati, da le peščica teh izgleda tako dobro kot primerek, ki vam ga predstavljamo danes. Gre za novi X2 različice sDrive20i odet v Misano Blue barvo zunanjosti in opremljen z M Sport paketom, ki zagotovi športen izgled. Ponovno je na voljo na ogled v največjem BMW salonu na svetu v Abu Dhabiju. Pod pokrovom motorja je nameščen 2,0-litrski štirivaljni bencinski motor, ki je podprt s turbinskim polnilnikom in tako razvije 192 konjskih moči in 280 nevtonemtrov navora. Do stotice pospeši v 7,7 sekunde, končna hitrost pa se ustavi pri 227 kilometrov na uro.

BMWBLOG-bmw-x2-sdrive20i (12)

Kljub temu pa moč na cesto prenaša le sprednji kolesni par, kar se nam je še pred parimi leti zdelo skorajda nemogoče. Je pa res, da se X2 verjetno ne bo nikoli znašel izven utrjenih cestišč, zato omenjeno verjetno niti ni velika slabost. M Sport paket zagotovi potrebno noto agresivnosti, vsekakor pa ne daje občutka, da gre za cenejšo izbiro v X modelni ponudbi. Se že veselimo različice X2 M35i, ki naj bi razvila celo več kot 300 konjskih moči in predstavljala še bolj izrazito in drzno zunanjost.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code