BMW Team RLL je razkril dva povsem posebna dirkalca, ki na sebi nosita barve v poklon stoti obletnici obstoja bavarskega podjetja. BMW M6 GTLM športnika bosta tekmovala v 2016 WeatherTech SportsCar Championship s prvo dirko na 54. Rolex 24 na Daytoni.

Prvi bo tekmoval pod številko 25 kot spomin na prvo sezono dirkanja za BMW 3.0 CSL v letu 1975, barve na njegovi karoseriji pa bodo spominjale na zgodovino BMW Motorsport. 3.0 CSL je na prvi pomembnejši dirki v ZDA na 12 Hours of Sebring. Drugi primerek pa bo na sebi nosil številko 100 in bo ovit v dizajn prihodnosti – z njim BMW sega prek svojih mej standardnega dizajniranja vozil in predstavlja filozofijo, ki bo v bližnji prihodnosti bolj jasno obrazložena.

bmw-m6-100-obletnica (1)

Čeprav sta med seboj tako različni, se obe oblikovanji uporabljata za isti namen – poudariti zavednost in karakter znamke, ter se na najbolj spoštljiv način pokloniti svojim prednikom, ki že sto let utirajo pot k vedno večjemu uspehu. Čez vsa desetletja je BMW svojo energijo osredotočal na prihodnost, zato ni presenetljivo, da je njihov citat stoletja: “The Next 100 Years”. Na svoj uspeh bodo pri BMW prvič nazdravili v Münchnu sedmega marca.

Vir: Motorsport

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code