Sedaj pa pomislite kaj se da vse kupiti za nekaj več kot dvesto tisoč evrov... kakšno eksotiko, dva najnovejša M modela, hišo morda?

Prodajalec iz ZDA pa za takšno vsoto prodaja nekaj popolnoma drugega: 26 let star BMW. Bi za nekaj takšnega zastavili vašo streho nad glavo? V oglasu na eBayu je razvidno, da M3 ni več v originalnem stanju. To pomeni, da pod pokrovom namesto S14 štirivaljnika sedaj skriva S85 5-litrski V10. In to še ni vse! Tudi zamenjan motor je prejel povečanje s pomočjo poprodajnega podjetja Dinan.

e30-m3-oglas

To pomeni, da se je z 5,0-litrskega spremenil v 5,7 zaradi menjave ročične gredi in povečanja kapacitete. S to spremembo naj bi se moč povečala za približno deset odstotkov, natančnejše meritve pa niso podane. Menjalnik pa je šestopenjski ročni; takšen, ki ga je izdelal Mitch Piper, Piper Motorsports posebej za dotično vozilo.

Divji zvok, peresno lahkih 1300 kilogramov, 50:50 razporeditev teže in nepredstavljiva zmogljivost Dinanovega 5,7-litrskega V10 so očitno lastnosti, ki so močno dragocene. Za takšen denar lahko kupite polno opremljen i8 in še vam ostane za kakšno kavico. Bi se odločili za takšen nakup?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code