Pred vami stoji nekaj izjemnega. BMW M5 Touring Elekta je le eden izmed dvajsetih posebnih izvedenk za italijanski trg.

BMW navdušenci se boste najverjetneje strinjali z dejstvom, da je BMW M5 E39 odličen športnik in ena izmed najboljših petic do sedaj (poznana tudi pod imenom “neuničljiva”). Njegov predhodnik, E34 M5 Touring Elekta iz leta 1995 pa velja za še bolj poseben in redek primerek, saj naj bi bilo izdelanih le 20 enot tega posebnega vozila. Nedavno je bil celo naprodaj v Ameriki za kar 120 tisoč ameriških dolarjev, a na žalost potencialnih kupcev že prodan. Na področju BMW M vozil je pač težko najti kaj boljšega od starih, lepo ohranjenih in izjemnih športnih vozil.

bmw-e34-m5-touring-elekta (11)

Se še vedno sprašujete kako zelo redek je? BMW E34 M5 Touring je bil izdelan le v 891 enotah, od tega je le 209 primerkov uporabljalo novi 3,8-litrski vrstni šestvaljni motor s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Izmed teh 209 pa je le 20 primerkov model “Elekta”, ki so bili posebej izdelani za italijanski trg ob izteku proizvodnje BMW E34. Pred vami je šesti izdelani primerek Elekte.

Prav ta primerek je opremljen zelo lepo, saj je zunanjost obarvana z redko barvo British Racing Green, usnje v notranjosti pa je v lešnikovem odtenku (Hazelnut). Njegov 3,8-litrski šestvaljni motor je zadnja različica motorja legendarnega BMW M1, ki razvije 340 konjskih moči in je zelo odziven.

bmw-e34-m5-touring-elekta (85)

V preteklem desetletju je bil ta M5 obnovljen, saj je bilo vzdrževano in zamenjano vzmetenje, pogonski sklop in nekateri krmilni deli, kar poskrbi za prepričljivo vožnjo kot pri novem vozilu. Prevoženih ima le 125 tisoč kilometrov, o vozilu pa je znana tudi vsa zgodovina.

Cena je za avtomobil kot je BMW E34 M5 morda sprva previsoka, pa vendar se je potrebno zavedati, da gre za klasiko, za BMW M avtomobil v zelo omejeni izvedenki in v zelo lepem stanju. Kljub temu, da stane več kot trenutni BWM F10 M5, pa bi si marsikdo verjetno raje lastil prav tega lepotca.

Vabljeni k ogledu fotografij in videoposnetkov.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code