Tudi ta primerek je opremljen s TwinTurbo 4,4-litrskim V8 motorjem, ki razvije 600 ''konjev'' oziroma 447 kilovatov in 799 nevtonmetrov navora z izpušnim sistemom iz titana. Več sprememb opazimo v notranjosti, kjer se bohoti kvalitetno Opal belo usnje in dekorativni elementi v črni piano barvi.

BMW Severne Amerike je s skupnimi močmi podjetja ALPINA pripravil ekskluzivni primerek, s katerim bodo praznovali obstoj BMW avto kluba Amerike. Ekskluzivnemu primerku so nadeli ime BMW ALPINA B6 xDrive Gran Coupe BMW CCA Edition, ponaša pa se z ALPINA modro metalik barvo zunanjosti, izpušnim sistemom iz titana (Akrapovič) z zaključki izpušnih cevi iz karbona.

Več sprememb najdemo v potniški kabini, kjer najprej zagledamo Opal belo usnje, dekorativne elemente v piano črni barvi in posebne vzglavnike. Oblazinjenje je bilo opremljeno z kontastnimi šivi in posebnim ”BMW CCA Edition” napisom na osrednji konzoli armaturne plošče. Spremembe zaključujejo še posebni tepihi in ”spominska” ploščica v predelu motorja.

Kot že serijski, je tudi ta primerek opremljen z TwinTurbo 4,4-litrskim V8 motorjem, ki razvije 600 ”konjev” oziroma 447 kilovatov in 799 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop sicer združuje tudi osem-stopenjski samodejni menjalnik in napredni štirikolesni pogon, ki omogoča, da vozilo do 96 kilometrov na uro pospeši v 3,6 sekunde, končna hitrost se sicer konča pri 318 kilometorv na uro. Serijski primerek se začne pri dobrih 124 tisoč ameriških dolarjev, a ta primerek bo del letošnjega BMW CCA dogodka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code