Tukaj so prve fotografije prihajajoče BMW serije 8, ki so "ušle" na svetovni splet pred uradnim razkritjem na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ki bo 26. maja.

Avtomobil izgleda veliko bolj športno spuščen kot so nakazovale fotografije testnega vozila. Gre za stilsko dovršen dvovratni kupe, ki na nosu nosi velike BMW ledvičke, ki se povezujejo s sprednjimi elegantnimi svetili. Sprednje vetrobransko steklo je zelo položno dvigujoče, lepo se mu podajo tudi velike zračne reže in lahka platišča, ki prekrivajo ogromne zavorne diske in zlate čeljusti.

BMW-8-Series-Concept (3)

Slika zadka žal ni najboljše kvalitete, a še vedno lahko vidimo kako bo zadek oblikovan. Zelo počasi spuščajoč zadek se lepo zaključi v integriran spojler. Koncept prikazuje tudi agresiven zadnji odbijač in dvojni izpušni sistem.

Koncept je narejen z namenom predogleda serijskega avtomobila, ki prihaja na trg v letu 2018. Serije 8 bo nadomestila obstoječo serijo 6 Coupe, pri BMW pa ga opisujejo z besedami “unikaten sanjski avtomobil”.

BMW o seriji 8 ne govori preveč, a po ugibanjih bo sedel na platformi CLAR, ki jo uporabljata nova serij 5 in serija 7. Govorice prav tako navajajo, da bo serija 8 uporabljala podobne motorje, med drugim tudi 6,6-litrski V12 v 610 konjskimi močmi in 800 Nm navora.

Pred meseci je bilo že potrjeno, da je BMW zaščitil imena 825, 830, 835, 845, 850, 860, M8 in M850. Iz tega lahko sklepamo, da bo BMW izdelal tudi športno različico M8!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code