Fotografi spletnega portala Bimmerpost so ujeli popolnoma razkritega BMW serije 8 Gran Coupe, ki uradno še sploh ni bil predstavljen.

Kupejevski in ‘brezstrešni’ različici v portfelju serije 8, se bo kmalu pridružila še bolj praktična in izjemno elegantna Gran Coupe različica. Navkljub prepričanju, da bo BMW serije 8 Gran Coupe povsem svoj avtomobil najvišjega ranga, pa bo v resnici bolj kot ne zamenjava za ‘starega’ BMW serije 6 Gran Coupe. Tako bo tekmoval s Porsche PanameroMercedes Benz CLS-om in audijevim modelom A7. Svojo mehaniko in osnovo si seveda deli s kupejevsko serijo 8, kateri pa so podaljšali medosno razdajo in nekoliko dvignili strešno linijo ter tako pridobili več prostora v notranjosti in prtljažniku.

Tudi nabor pogonskih agregatov bo identičen kupejevskemu bratu. Dizle bo tako zastopal le 3.0 šestvaljnik s 316 konjskimi močmi v različici 840d, bencinarje pa bo zastopal M850i xDrive z vgrajenim 4.4 litrskim twin turbo V8 pogonskim agregatom, ki proizvaja kar 523 konjskih moči. Kasneje se bo tema dvema pridružil še BMW M8, ki bo s pomočjo dodelanega 4.4 litrskega osemvaljnika proizvajal preko 600 konjskih moči, pričakuje pa se tudi nekoliko šibkejša bencinska različica.

Zakamuflirane prototipe opažamo že kar nekaj časa, sedaj pa lahko BMW serije 8 Gran Coupe prvič vidimo v svoji produkcijski izvedbi skoraj popolnoma brez kamuflaže. Prvi vtisi so izjemno pozitivni, saj je to gotovo najlepši in najbolj eleganten avtomobil, ki ga BMW trenutno izdeluje (ali pa še bo izdeloval).

Vir: BimmerpostFotograf: bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code