Čudovito je videti eleganco serije 7 brez športnosti, ki jo daje oddelek M. Pred vami je serija 7 v najmočnejši in najbolj prestižni različici brez kančka M dodatkov.

Ta 760Li xDrive Excellence je različica povsem brez M elementov, hkrati pa velja za pravo zver, saj je mehanizacija, ki se skriva pod njim vzeta iz modela M760Li xDrive. Tehnično gledano gre za enak avtomobil drugačnega izgleda.

Kaj torej manjka? Za začetek so odpadle oznake M na vozilu. Namesto njih je na vozilu več oznak V12, poleg slednjih pa je opremljen z BMW Individual olepšavami v notranjosti in zunanjosti vozila, ki nadomeščajo športne M dele.

bmw-760li-v12-excellence-abu-dhabi (4)

Tako kot zunanjost tudi notranjost daje pravi izgled elegance z obilico rjavega usnja in alkantare, kar človeku odvrne misel na pravi športen avtomobil. A že dejstva poročajo, da 760Li xDrive V12 Excellence ni od muh. Poganja ga takšen motor kot M760Li xDrive – 6,6-litrski V12 z dvema turbo puhaloma, ki razvije 600 konjskih moči in 800 Nm navora!

S pomočjo štirikolesnega pogona xDrive in 8-stopenjskega samodejnega menjalnika ta superprestižna nemška limuzina do stotice potrebuje le 3,9 sekunde, kar je 0,2 sekunde počasneje kot Alpina B7, a 0.4 sekunde hitreje od trenutne generacije BMW M5 F10! Napredek je očiten!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code