BMW še naprej pospešeno posodablja svojo električno floto, kjer svojim avtomobilom ne bi rad dodal le najnovejše tehnologije, temveč tudi daljši doseg.

Prvi električni avtomobil te znamke – i3, je v preteklosti že prejel boljšo in večjo baterijo, do konca leta 2018 pa ga očitno čaka še ena posodobitev. Kot smo že poročali, da naj bi BMW  i3 s 120 Ah baterijo na ceste zapeljal že prihodnje leto, imamo sedaj o tem potrjene informacije, to pa bi lahko pomenilo povečanje dosega tudi do 60 odstotkov. Daljši kot je doseg, bolj je kupec prepričan v nakup, saj mu ne bo treba vseskozi skrbeti, kje bo naslednjič polnil svoj avtomobil, kar bi lahko poskrbelo za še boljše prodajne številke.

Trenutni BMW i3 s 94 Ah baterijo, je proti predhodniku predstavljal okoli 50 odstotno povečanje teoretičnega dometa, torej se je ta iz 190 kilometrov, dvignil na več kot 300 kilometrov. V praksi so te številke seveda manjše, a vseeno pomeni, da lahko i3 z enim polnjenjem prevozi okoli 200 kilometrov tudi v težkih vremenskih pogojih in s prižgano klimatsko napravo. Nova, še večja baterija bi omogočala, da bi BMW i3 verjetno lahko v realnih pogojih prevozil preko 300 kilometrov, kar pa z lahkoto zadosti dnevnim potrebam večine kupcev. Poleg tega prihaja tudi športnejši BMW i3s, ki bi lahko s podaljšanim dosegom in večjimi zmogljivostmi, predstavljal popolnega električnega malčka za vsak dan.

V tem tednu je BMW ravno tako naznanil, da namerava v naslednjih štirih letih, vložiti kar 200 milijonov € v novi center za razvoj in izdelavo novih baterijskih celic, ki ga nameravajo odpreti že v prvi polovici leta 2019.

BMWBLOG-bmw-i3s-dodge-charger (2)

Vir: bmwblog.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code