Nedavno je imela ekipa BMWblog Slovenija priložnost preizkusiti neverjetno zmogljivost M235i. Po ekstremni posodobitvi že tako brutalne motorne enote pa so številke že skoraj vrtoglave!

Seveda so vrtoglave glede na velikost in težo avtomobila. Že tovarniška različica M235i nas je več kot navdušila, zato si je težko predstavljati še več dodane moči k temu športnemu malčku. Kljub temu se je podjetje Enzo Performance odločilo za “srčni poseg” in mu namestilo nov paket 400R+. Iz serijskega vrstnega šestvaljnika prostornine 3,0-litrov z oznako N55, ki proizvede 326 konjskih moči in 450 Nm navora, so namreč iztisnili še precej več – natančneje 100 konjskih moči in 160 Nm navora več, kar prinese impresivno moč 426 konjskih moči in 610 Nm navora! Za avtomobil, ki tehta 1530 kg so to osupljivi podatki.

BMW_M235i_enzo_performance_04

Podjetje Enzo Performance izboljšuje vozila že 20 let in ima zato iz področja povečanja moči veliko znanja; po posegu tako avtomobili obdržijo zanesljivost delovanja. Posodobitev ne zahteva nameščanja nove programske opreme avtomobila, temveč se spremeni in izboljša samo določene programske parametre. Paket 400R+ torej vključuje optimizacijo programske opreme, visokopretočne odtočne cevi, ki jih proizvaja podjetje sámo, BMC zračni filter, 1 leto garancije ter polno podporo strankam. Vsi zamenjani deli so vrnjeni lastniku, v kolikor želi vozilo povrniti v prvotno stanje (v kar močno dvomimo).

BMW_M235i_enzo_performance_10

Cena celotnega paketa znaša v ZDA 1995 dolarjev.

Vabljeni k ogledu galerije in videoposnetka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code