Essen Motor Show: 690 konjski AC Schnitzer M5 še v živo!

0
Vam serijski BMW M5 ne nudi dovolj moči? No, tukaj je še BMW M5 z AC Schnitzer predelavo.

Vse bolj se zdi, da je predelovalska hiša AC Schnitzer v polnem zagonu. Po tem, ko že leta pomnimo vrsto različnih predelav, so nas v zadnjem času presenetili s programom dodatkov in predelav za model M850i xDrive, približno teden dni nazaj pa so predstavili program za M5. Le-ta je sedaj tudi na voljo za ogled na letošnjem Essen Motor Showu, kjer sicer predstavljajo še druge modele znamke BMW.

Tudi omenjen salon vse bolj pridobiva na prepoznavnosti, saj je letos po mnenju mnogih najbolj zanimiv prav zaradi številnih atraktivnih predelav. S pomočjo optimizacije motornega računalnika so BMW M5 moč dvignili na kar 690 konjskih moči in 850 Nm navora! Tako moč pa niso dosegli le z optimizacijo, temveč se lahko AC Schnitzer BMW M5 pohvali tudi s posebnim izpušnim sistemom. Opazimo pa sicer tudi druga aluminijasta platišča, bolj dovršene možnosti vzmetenja, dodatke na zunanjosti in celo v notranjosti.

AC Schnitzer pa je povečano moč motorja in druge predelave tudi dokazal. V rokah testnega voznika Jorg Mullerja je postala najhitrejša limuzina na Nurburgringu s časom 7:29:50. To je seveda izjemno hitro in za 9 sekund hitreje od serijskega primerka BMW M5.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code