Zvesti bralec iz Ljubljane nam je poslal fotografije iz Estorila, kjer poteka evropska predstavitev novega BMW M5 ter hkrati tudi šolanje oz. spoznavanje z novo superšportno limuzino.

V portugalskem mestu Estoril trenutno poteka evropska predstavitev nove, prestižne in izredno zmogljive športne limuzine, ki bo povzročala nočne more konkurenci. Seveda gre za novi BMW M5, ki je že navdušil vse, ki so sedli vanj ter se z njim zapeljali, še bolj pa tiste, ki so celotno izkušnjo doživeli kar izza volana. Bralec, ki se je odpravil na to predstavitev, je imel srečo, saj se je z novim M5 že zapeljal, seveda pa je sedel na voznikov sedež, ki ga je z mogočno ledveno oporo dodobra objel in mu dal občutek varnosti. Glede same vožnje nam ni uspel povedati kaj dosti, saj se mu je jezik od razburjenja kar naprej zatikal. Če povzamemo – imel se je NORO, v vožnji pa je seveda izredno užival! No, v to iskreno nismo niti za trenutke podvomili …

Za prvi vtis prilagamo nekaj fotografij precej pisanih BMW M5 in enega prav posebnega “vsiljivca” (M4 CS).

Seveda pa je BMW zbranim želel pokazati še druge novosti za letošnje leto. Med drugim so si obiskovalci lahko napasli oči na BMW M2 Moto GP z novimi platišči za sezono 2018! Kot že znano, je M2 odet v BMW M barve, opremljen pa je tudi z vsemi razpoložljivimi M Performance dodatki. Poleg spremljevalnega vozila na Moto GP so bili obiskovalci deležni še enega presenečenja; prvič so lahko v živo videli prihajajoči BMW M2 Competition!

No, omenjenemu M2 sta zunaj na prostem družbo delala še v Moto GP duhu pripravljena BMW M5 in BMW 1M, predhodnik današnjega M2. Sami bi se težko odločili, s katerim bi se najprej zapeljali …
BMW M5 - Estoril Circuit - Portugal (66)

Novi BMW M5 sicer pod pokrovom motorja nosi 4, 4-litrski V8 s podporo dveh turbin. Po zaslugi odličnega pogonskega sklopa tako lahko na cesto prenese kar 600 konjskih moči ter 750 Nm navora, nov štirikolesni pogon M xDrive pa mu dopušča, da se moč prenaša na vsa štiri ali pa le na zadnja kolesa. Pospešek do stotice naj bi bil v idealnih pogojih dosežen v le 3, 4 sekunde!Za konec dodajamo še nekaj zanimivih fotografij raznolikih BMW M5, M3 CS, 1M in M2, ki se lahko pobahajo s pestro barvno lestvico ter različno opremljenostjo z M Performance dodatki.

Uspete našteti vse barve, ki jih vidite na fotografijah? Zahvala gre našemu bralcu, ki se je potrudil in dokumentiral celotno izkušnjo ter jo delil z nami!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code