BMW M GmbH podoživlja dolgo, turbolentno in precej bliskovito zgodovino. V zadnjem videu lahko vidimo del BMW M razvoja, kjer vlogo igrajo najbolj fascinantna vozila.

S sloganom “Starting at incredible” se video začenja s prikazom mogočen BMW flote vozil, ki jih je podjetje razvilo v preteklih desetljetjih.

V mešanici različnih posnetkov lahko vidimo vse od šampionskega dirkalina v Formuli 1, Brabham BT-52, ki ga je poganjal motor izpod rok legendarnega Paula Roscheja. Klasike iz vrst BMW M prikazujejo superšportnika M1, med drugim pa lahko opazimo tudi prvo generacijo M3 – E30 in E36, serije 1 M Coupe ter M3 GTS E92.

m3-gts-hamann (3)

Seveda videoposnetek prikazuje tudi trenutno aktualne BMW M modele. Vse se začne s kompaktnim BMW M2, se nadaljuje z dinamičnim šampionom M4 GTS pa vse do luksuznih atletov kot sta M5 in M6. Floto dopolnjujeta dva velika presežnika, BMW X5 M in X6 M, poleg njiju pa vidimo še nadomestnika pravega BMW M7 – M760Li xDrive, ki je v samem vrhu M Performance vozil, s svojimi 610 konjskimi močmi in mogočnim motorjem V12 pa si je prav gotovo zaslužil mesto v posnetku, saj velja za najmočnejši BMW model v zgodovini.

BMW M760Li xDrive

Najbolj zanimiva izjava v posnetku pa je naslednja: “Expect ///More to come”. Pojavi se na samem koncu posnetka in da vedeti, da posnetek ni posnet zgolj in samo ob obeležitvi zanimive zgodovine oddelka, pač pa nakazuje na dejstvo, da BMW odpira novo poglavje BMW M vozil. V naslednjih mesecih namreč prihaja veliko novih modelov kot so BMW M4 CS, prvi BMW M5 s štirikolesnim pogonom xDrive, prvič bomo lahko videli tudi X3 M, zgodba pa se bo širila tudi med druga SUV vozila.

Oglejte si galerijo in videoposnetek.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code