Fenomenalno vzmetenje “Magic Carpet” podjetja Bose prihaja v proizvodnjo!

0
Marsikdo je morda že videl izredno zanimivo proaktivno vzmetenje podjetja Bose iz leta 1990. No, kljub temu, da se je zdelo nemogoče, sedaj prihaja v proizvodnjo!

Neverjetno proaktivno vzmetenje razvito leta 1990 s strani podjetja Bose bi lahko dejansko dočakalo serijsko proizvodnjo. To je izjemen korak naprej, ki se ga že zelo veselimo!

Spodnji videoposnetek prikazuje prav neverjeten presežek tehnologije, ki je bila razvita že neverjetnih 28 let nazaj. Žal se je takrat projekt tudi zaustavil, saj je bil celoten sistem pretežek in predrag. A kljub visoki teži ter ceni upanje za vrhunski sistem še ostaja.

Ameriško podjetje Clearmotion je namreč kupilo pravice tega naprednega sistema in programske opreme, ki jo je razvilo podjetje Bose. V kombinaciji z zračnim vzmetenjem je ta napreden sistem zasijal v novi luči ter z reklamnim oglasom že prepričal pet velikih avtomobilskih znamk, ki zaenkrat še ne želijo biti imenovane.

Sistem je sedaj preimenovan v “digital chassis system” in velja za najhitrejši proaktivno sistem vzmetenja na trgu. Direktor podjetja Clearmotion, Shak Avadhany, je dejal: “Pri našem sistemu je blažilnik opremljen z aktivnim ventilom, ki omogoča prehajanje tekočine znotraj le-tega. Sistem sodeluje z merilnikom pospeškov v realnem času, ki bere cesto in reagira takoj in s tem zagotovi neprimerljivo kakovost v vožnji. Sistem zares zagotavlja skoraj popolno izolacijo tresljajev, kar je tako opazno, da lahko vsako zazna že po le nekaj prevoženih metrih.”

Z uporabo dvofunkcijskih blažilnikov lahko programska oprema zagotovi skoraj povsem sinhronizirano prilagajanje cestnim neravninam. Velik del razvoja je bil izpeljan v Angliji, predvsem zaradi odličnih inženirjev ter slabih cest.

Vzmetenje naj bi bilo serijsko na voljo od leta 2019. Mi že komaj čakamo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code