Je tudi vam serija 3 ikonični model bavarskega podjetja? Pridružite se lahko mnogim ljubiteljem, ki so trojko spremljali skozi vse generacije tega izjemnega vozila.

Model je bil prvič predstvaljen 40 let nazaj, ko je nadomestil legendarni BMW 02. Sedaj pa je v prodaji že njegova šesta generacija. Prav tako kot danes je tudi daljnega leta 1975 serija 3 predstavljala užitek v vožnji, odzivnost in entuziazem za inovativno tehnologijo in občutek za premium kakovost. BMW serije 3, prvič predstavljen isto leto na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu, je postal najbolj uspešna modelna serija blagovne znamke in mednarodna prodajna uspešnica.

bmw-serija-3-40-let (3)

Skupaj je iz proizvodnega traku zapeljalo kar štirinajst milijonov enot, to pa BMW serijo 3 uvrsti na prvo mesto med najbolje prodajanimi Bavarci. To pomeni, da serija 3 predstavlja kar 25 odstotkov vseh prodanih BMW vozil.

bmw-serija-3-40-let (1)

K uspehu je pripomogla tudi široka paleta njegovih različic. Štirivratna karoserija se je pridružila dvovratnemu modelu že v drugi generaciji in kmalu so svoje premiere doživeli visokozmogljiv športni avtomobil BMW M3, prvi model Touring in prvi model Cabrio, osnovan na BMW serije 3. Tretja generacija modelne serije je prinesla edinstveno stilni BMW serije 3 Coupé, ki je v modelno zasedbo vnesel dodatno mero šarma, medtem ko je BMW serije 3 Compact odprl pot v nov segment vozil. Tako so serijo 3 izkusile različne ciljne skupine, s šesto generacijo pa se je oblika serije 3 razdelila na dve imeni. Serija 4 je prevzela Coupe, Gran Coupe in Cabrio oblikovanje, serija 3 pa ostaja limuzina, karavan in Gran Turismo.

Katera generacija pa vam je najbolj pri srcu?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code