Avstralska policije je nedavno v svojo floto dodala športnega Audija S7 Sportback, le nekoliko pozneje pa so se odločili še za bolj izstopajoč in poseben avtomobil; hibridni BMW i8!

Hibridni športnik bo v uporabi lokalne policije v okrožju Rose Bay in tako kot Audi S7 tudi ta ne bo namenjen preganjanju in lovljenju prehitrih voznikov. S temi avtomobili bo skušala policija “podreti zid” med lokalnimi prebivalci in policijsko enoto in med njimi sprostiti napete odnose.

Kljub temu, da ne bo preganjal kriminalcev pa je še vedno povsem očitno del policijske flote. Oblepljen je s pravimi policijskimi barvami; modro in belo ter poudarjenimi rumenimi dodatki, ki opozarja, da je avtomobil del prave policijske enote. Na vse skupaj opozarja tudi logo na strehi vozila.

Vozilo je policiji predal glavni BMW prodajalec v Sydneyu.

bmw-i8-police-car-sydney (5)

“Moja kriminalna enota bo avtomobil uporabljala na odprtih dnevih in različnih dogodkih. Zagotavlja sredstvo za podiranje zidov me policijo in ljudstvom. Vozilo omogoča, da ljudje pridejo in se začnejo pogovarjati o avtomobilu. V pogovoru se odprejo in spoznajo, da policaji le nismo tako slabi ljudje kot mislijo,” pravi nadzornik Brad Hodde.

BMW i8 je sicer zanimiv hibrid, ki uporablja 1,5-litrski trivaljni bencinski motor (231 konjskih moči) in elektro motor (131 konjskih moči). Skupaj torej razvijeta 362 konjskih moči. Njegov glavni atribut pa je seveda zunanji izgled, ki s svojim futurističnim pridihom privablja ljudi.

Bi si morala kaj takšnega omisliti tudi Slovenska policija?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code