BMW je ravnokar predstavil drugo generacijo BMW X4, ki bo stopila v prodajo že marca letos. Veliko je novega, nas pa zanima predvsem to, kako se primerja z največjim tekmecem Mercedes Benz GLC Coupe.

Pri novi generaciji X4 je verjetno še največja razlika v primerjavi s predhodnikom na zadku avtomobila, kjer so nove zadnje luči sedaj ozke in dolge, kar BMW imenuje ‘Tridimenzionalno oblikovanje’.  Poleg lahko najdemo tudi precej velik zadnji spojler, ki prispeva k bolj prepoznavnemu športnemu videzu, celo na navadnih različicah. Seveda pa ne moremo mimo dejstva, da je BMW X4 še vedno izjemno podoben glavnemu tekmecu Mercedes Benz GLC Coupe, zato smo se odločili, da jih bomo za vas tudi vizualno primerjali.

BMW X4 je po novem večji v vse smeri. V dolžino je pridobil zajetnih 81 milimetrov, medosna razdalja se je povečala za 54 milimetrov, za 37 milimetrov pa je avtomobil sedaj tudi širši od predhodnika. Z merami 4.752 mm dolžine, 1.918 mm širine in 1.621 mm višine je nova generacija tudi mersko skoraj identična Mercedesu, ki meri 4.732mm v dolžino, 1.890 mm v širino in 1.603 mm v višino, torej o razlikah v praktičnosti avtomobilov ne moremo govoriti.

BMWBLOG-BMW-X4-Mercedes-Benz-GLC-Coupe-comparison (5)

Čeprav sta si zunanjosti zelo podobni, pa so oblikovalci notranjosti ubrali povsem drugačne pristope. BMW X4 prenaša svoj športen karakter tudi v notranjost, ki je zelo ergonomska in enostavna za uporabo, nasploh pa skoraj identična tisti v novi generaciji BMW X3. Kvaliteta je na visoki ravni, vizualno pa je mnogo bolj privlačna tako od prve generacije BMW X4, kot tudi od Mercedes GLE Coupe. Pri slednjem je notranjost oblikovana z večjim poudarkom na eleganci in luksuzu. Vsepovsod po kabini vas pričakajo mehki in kvalitetni materiali, pa naj bo to aluminij, usnje ali les. Izbira je torej stvar osebnega okusa, tako kot pri avtomobilu samem, saj sta oba odlična in sta si hkrati tako blizu, da bi odločitev lahko pretehtala že pripadnost znamki.

Mi zagotovo vemo za katerega bi se odločili, vi pa nam vaše mnenje sporočite spodaj v komentarjih.

BMWBLOG-BMW-X4-Mercedes-Benz-GLC-Coupe-comparison (1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code