Mnoge v nakup BMW serije 6 Gran Coupe prepriča prav izjemen dizajn v kombinaciji z impresivno zmogljivostjo in štirivratno uporabnostjo, kar poskrbi za perfektno vsakdanjo uporabo. Če vozilu dodamo še poprodajna platišča Vossen je rezultat preprosto osupljiv. Čudovit visokozmogljiv kupe, ki povsod obrača glave.

Morda smo nekoliko pristranski, a BMW serije 6 Gran Coupe je definitivno eden najlepših vozil na trgu. Razpotegnjene kupejevske linije so združene s kar štirimi vrati, kar mu omogoči fenomenalno uporabnost skupaj z vrhunskih izgledom. Prav to šestico Gran Coupe uvršča med najbolj privlačna BMW vozila današnjega časa. Ta serija 6 pa je dodatno opremljena še paketom platišč Vossen, kar daje vozilu še bolj poseben in privlačen izgled.

BMW 640i poganja 3,0-litrski BMW TwinPower Turbo vrstni šestvaljni motor, ki razvije 320 konjskih moči in 450 Nm navora. Motor uporablja napredno tehnologijo kot je dvojni VANOS in Valvetronic, s tem pa prijetno dovaja veliko moči. Štirivratni kupe zato za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 5,4 sekunde, najvišja hitrost pa je omejena na 250 km/h. Kljub temu, da je namenjena dolgi vožnjam in izjemnemu udobju pa voznika še vedno navdušuje z izjemno zmogljivostjo in odzivnostjo na dirkališču ali javnih cestah. S ceno 98.800€ je uvrščen zelo visoko, a glede na dobljeno še vedno dobra izbira.

BMW 6 Series Gran Coupe Photoshoot

Tudi poraba goriva je glede na moč motorja povsem sprejemljiva, saj v mestu porabi okrog 10l/100km, zunaj naselja 6l/100km, v mešanem ciklu pa 7l/100km. BMW 640i je tako krasen potovalni, ki postreže z zavidljivim zvokom bencinskega vrstnega šestvaljnika. A lastniku tega primerka začeten izgled ni bil zadosten. Da je njegov primerek bolj izstopajoč se je odločil, da ga popestri z deli poprodajne industrije, natančneje s platišči Vossen.

Ta dotični primerek serije 6 (640i Gran Coupe) je v svoje roke dobilo podjetje Prestige Auto Couture, namenili pa so mu nekaj poprodajnih dodatkov. Prva novost so že omenjena platišča Vossen VPS-306, ki olepšajo že tako fenomenalno zunanjost. Lastnik se je odločil za dodatno znižano podvozje in izboljšano vodljivost skozi zavoje kar mu omogoči vzmetenje ST Suspension.

Čudovit fotošuting Mineral Black BMW serije 6 Gran Coupe je naredil Gijs Spierings. Oglejte si ga spodaj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code