Slavni tuner G-Power je zopet presenetil. Tokrat z BMW M2 Competition s kar 670 konjskimi močmi.

BMW M2 je bil že v osnovni različici avtomobil za pravega voznika, manjkal mu je le pravi M pogonski agregat. No Competition različica je to popravila, saj ima ta pod motornim pokrovom skoraj identičen pogonski agregat kot večja brata M3 in M4. To pomeni, da so se za predelavo motorja odprle prenekatere možnosti, ki jih je G-Power s pridom izkoristil.

V osnovni različici S55 motor v M2 Competition proizvaja 410 konjskih moči, s širokim naborom ekstenzivnih predelav pa je G Power dosegel kar 670 konjskih moči in 860 Nm navora. To je po njihovih podatkih dovolj za pospešek do stotice v vsega 3.2 sekunde, končna hitrost pa znaša neverjetnih 330 kilometrov na uro, kar je celo več od Mclarna 600LT.

Da so prišli do tolikšnih številk so zamenjali obe turbini, ki omogočajo boljšo učinkovitost, večjo odzivnost in večji tlak, ter tako posledično tudi več moči. Zmanjšali so tudi povratni tlak v izpušnem sistemu s tem, ko so namestili nove t.i. ‘downpipe’ ter njihov hišni izpušni sistem, ki avtomobilu doda boljši zvok in omogoča lažji pretok izpušnih plinov. Zamenjali so tudi ‘možgane’ avtomobila, saj serijski računalnik motorne elektronike, ob takih spremembah enostavno ni bil več primeren.

Poleg vseh notranjih dodelav pod pokrovom motorja so namestili še lastno razvito vzmetenje, ki zniža avtomobil in mu doda večjo stabilnost, k temu pa spadajo še lahka kovana platišča in obvezen zadnji spojler. Kaj pravite, bi si ga upali peljati?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code