Na Nizozemskem, natančneje v Rotterdamu, se je naprodaj znašel unikatni model BMW E61 M5 Touring, ki ga je ekstenzivno predelal nemški tuner G-Power.

Gre se za avtomobil, ki je od leta 2008 naredil le slabih 80 tisoč kilometrov, pod pokrovom pa se skriva prava strojniška umetnina. Govorimo namreč o že tako opevanem 5.0 litrskem V10 motorju, ki je s pomočjo dveh kompresorjev sposoben proizvesti kar 820 konjskih moči in 790 Nm navora. Morda se v teh časih 4,4 sekunde do stotice niti ne sliši hitro, ampak se pri tem avtomobilu tam vse šele začne.

Do ‘dvestotice’ potrebuje namreč le nadaljnjih pet sekund, do ‘tristotice’ še naslednjih 16 sekund, končna hitrost pa je elektronsko omejena. Ne, ne govorimo o klasičnih, nemških 250 kilometrih na uro, temveč je v tem primeru ta omejena na neverjetnih 362 kilometrov na uro, s čimer je avtomobil takrat v trenutku postal najhitrejši karavan na svetu.

S tem unikatnim primerkom, je G-Power praznoval svojo trideseto obletnico obstoja, poleg zmogljivostnih predelav pa je avtomobil prejel še 20 palčna Silverstone RS platišča, devet stopenjsko nastavljivo vzmetenje in izboljšan zavorni sistem. Prednji diski merijo kar 396 milimetrov, v njih pa ‘grizejo’ šest batne zavorne čeljusti a tudi to še ni vse, saj je ta avtomobil morda še bolj poseben znotraj.

Celotna notranjost je odeta v najboljše usnje s poudarki iz alkantare in karbona, multimedijski sistem pa parira najnovejšim zastavonošem nemških znamk, saj se sestoji iz iPadov, iMac-a in celo Apple TV-ja. Poleg tega so za potrebe tako obsežnega multimedijskega sistema razvili povsem individualno aplikacijo, preko katere se lahko vse to sploh upravlja. Ker nas avtomobil seveda zanima smo nekoliko pobrskali po njegovi zgodovini in ugotovili, da se je leta 2014 ta isti avtomobil prodajal za 242 tisoč €, kar pomeni, da trenutna cena 77.850€ dejansko pomeni, da gre za kupčijo desetletja! Denarnice ven in hitro ponj, Nizozemska pa res ni tako daleč!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code