Eden najbolj poznanih nemških tunerjev G-Power, je ravnokar predstavil svoje predelave za BMW M8 in M8 Competition.

Kot je za G-Power značilno pa se vse vrti okoli ogromnih številk. Že standardni BMW M8 Competition uspe iz 4.4 litrskega osemvaljnika iztisniti 625 konjskih moči in 750 Nm navora, kar je za večino ljudi dovolj, a vseeno ne pride niti blizu nekaterim prejšnjim stvaritvam tega nemškega tunerja. Že najmanjši paket bo moč bavarskega monstruma ponesel na 720 konjskih moči, navor pa se bo povečal za okroglih 100 Nm.

Tako imenovani kit ‘Stage 2’ poleg dodelave motorne elektronike vključuje še celoten izpušni sistem, vključno s športnimi katalizatorji. To pomeni še dodatnih 50 konjskih moči in maksimalni navor, ki je pri 930 Nm naravnost brutalen. A seveda kot bi v reklami za Top Shop dejali, tudi to še ni vse in tako tudi G-Power ponuja eno še bolj brutalno predelavo, ki pa je dejansko edina, ki pri njih dejansko šteje.

Najvišji paket poleg vsega, kar je vključeno že v predelavi Stage 2, vključuje še nove notranje komponente turbinskih polnilnikov, dodatno dodelavo motorne elektronike ter izpušni sistem iz titana z zaključki iz karbonskih vlaken. To ponese moč vse tja do 820 konjskih moči, maksimalni navor pa se ustavi pri okroglih 1.000 Nm. V nasprotju z nekaterimi predelavami ostalih tunerjev, ki svoje dodelave v veliki večini zaključijo z dramatično predelavo zunanjosti, pa je G-Power tukaj poseben, saj so njihovi avtomobili po zunanjem izgledu skoraj popolnoma tovarniški.

Seveda nekaj dodatkov je vseeno na voljo. Izstopajo recimo posebna 21 palčna Hurricane RR kovana platišča, ki v dvobarvni kombinaciji res izstopajo, poleg platišč pa si lahko omislite še nekaj oznak G-Power na avtomobilu, ki bodo vas in mimoidoče opomnili, da se pod pokrovom motorja skriva nekaj res posebnega. Komaj čakamo, da se na spletu začnejo pojavljati videoposnetki brutalnega pospeševanja tega monstruma. Dvomimo, da bo veliko tistih, ki bodo hitrejši.

Fotograf: G-Power

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code