Svet poprodajnih predelav že dobro pozna veterana in eksperta z mnogo izkušnjami in izjemno uspešnimi posodbitvami motorjev: G-Power. December 2014 je zaznamoval prihod njihove izvedbe priljubljenih M športnikov, sedaj pa so stopili še korak dlje...

Konec lanskega leta smo od mogočnega očeta predelav G-Power dobili najbolj zaželjeno posodobitev motorja na trgu: za F80/F82 M3/M4. Njihova nadgradnja moči, z reprogramiranjem sistema, imenovanim Bi-Tronik 2 V2 privede 3,0-litrski vrstni šestvaljnik do 560 konjskih moči in 720 Nm navora, kar je občutno več od 431 konjičkov in 550 Newton metrov, od njihove prve verzije – G-Power Bi-tronik 5 V1 pa je ta zmoglivejša za 40 KM in 20 Nm navora.

g-power-m3 (4)

[sam id=”13″ codes=”true”]Seveda G-Power posledično potrebuje tudi nov izpušni sistem iz titana z 90 mm izpušnimi cevmi, ki se lahko zaključijo s karbonskimi nastavki ali nastavki iz titana. Zaradi menjave izpušnega sistema M3/M4 na teži prihranita 7,1 kilograma.

g-power-m3 (2)

Z vsemi nadgradnjami G-Power zatrjuje, da vozili do stotice sedaj pridrvita v le 3,8 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 310 km/h. Za piko na i se k vozilu (v tem primeru Alpine White F80 M3) poda tudi set novih platišč, tako podjetje ponuja 21-palčna Hurricane RR, oblečena v Michelin pnevmatike.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code