G-Power je nemško podjetje, ki je sicer znano po predelavah BMW M vozil, ki po njihovem posegu premorejo tudi preko 1000 konjskih moči. Tokrat pa so svojo ponudbo razširili tudi na štirivaljnega BMW Z4 sDrive18i.

V serijski izvedenki mali roadster razvije 156 konjskih moči in 240 Nm navora. Po posegu predelovalca pa motor iz sebe iztisne 204 konjske moči in 310 Nm navora, kar pri pospešku do stotice odvzame približno 2 sekundi. Pospešek od 0 do 100 km/h tako znaša okrog 6 sekund.

Dodatna moč je bila pridobljena z namestitvijo novega modula in remapiranega ECU. Poleg programskih nastavitev naj pri vozilo ne bi bilo nič spremenjeno ali zamenjano. Z nadgradnjo moči in zunanjega izgleda so poskrbeli, da Z4 ne ostane neopažen. Na njem so namreč poprodajna 20-palčna kovana platišča podjetja G-Power.

BMW Z4 bo kmalu nadomestil nov model, ki ga BMW že pridno testira in ga pripravlja v sodelovanju s Toyoto. Novi model bi lahko bil javnosti predstavljen že avgusta 2017 na dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance.

Pod pokrovom motorja bodo svoje mesto našli najnovejši BMW motorji. Seznam vključuje najnovejšo različico 2,0-litrskega turbo štirivaljnika B48, ki naj bi razvil okoli 250 konjskih moči v modelu Z4 sDrive30i in 3,0-litrskega turbo šestvaljnika B58 v modelu Z4 M40i M Performance.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code