E92 generacija M3 še vedno ni rekla zadnje besede, vsaj če ima predelovalec G-Power kaj besede pri tem.

Eden najpopularnejših M3 vseh časov in glede na mnenje mnogih tudi ena najboljših, e92, je popolna ‘testna mula’ za najrazličnejše predelovalce po vsem svetu. Neverjetni, večkrat nagrajeni, atmosferski motor je bil mnogokrat ‘navit’ do takih moči, ki so se nam zdele nemogoče in ravno nemški predelovalce G-Power ni tujec takim inženirskim podvigom.

BMWBLOG-Gpower-e92M3 (2)

S predstavitvijo novega projekta z imenom E92 GT2 S Hurricane , ki prihaja izboljšan na čisto vseh možnih področjih, pa so verjetno presegli tudi sami sebe. Atmosferski 4.0 litrski V8 motor je popolnoma predelan in uporablja ročično gred z daljšim delovnim hodom, ki poveča efektivni volumen motorja na 4.5 litra, dobil pa je tudi prisilno polnjenje. Dodani so novi kovani bati in ojnice, ki pomagajo prenašati vso dodatno moč, dodani kompresor pa deluje na delovnem tlaku 0,8bar in tako poskrbi za končno moč, ki znaša impresivnih 710 konjskih moči in 650Nm navora, kar predstavlja še večji skok proti standardnemu motorju.

Vsa ta moč je speljana na zadnji kolesni par preko šest stopenjskega ročnega menjalnika in po meri narejenega diferenciala s samodejno zaporo, ki ima celo svoj hladilnik olja. Pri G-Powerju pravijo, da lahko M3 pospeši od 0 do 200 kilometrov na uro v pičlih 9,8 sekunde, končna hitrost pa znaša kar 330 kilometrov na uro. Ravno tako kot posebni modeli M3 GTS, je tudi ta odet v isto ‘Fire Orange’ barvo v kombinaciji s velikim karbonskim spojlerjem zadaj, širših bokih in agresivnem sprednjem ‘splitterjem’. V notranjosti lahko najdemo kletko in školjkaste športne sedeže s 4 točkovnim varnostnim pasom, spremenjene merilnike, drugačno ročico menjalnika in veliko alkantare.
Več si poglejte v posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code