Značaj agresivnih športnikov, uporabnost enoprostorcev in udobje luksuznih limuzin - vse to združuje tretja generacija X5M. Komur pa je športnosti še vedno premalo, je zanj tu rešitev!

G-Power – eno izmed najbolj zaželenih vozil predelovalcev športnih bavarcev. V zadnjem času so se nekoliko bolj osredotočili na težkokategornike, kot sta BMW X6M in dizelski zastopnik športnikov – X6 M50d. Pri obeh omenjenih je bil uporabljen do tistega trenutka najnovejši modul 5 V1, ki je pravemu članu oddelka M povečal moč iz 575 konjskih moči na agresivnih 650 “konjev”, šibkejšemu, dizelskemu predstavniku oddelka M50d pa iz 381 KM na 455 KM.

g-power-x6-m (5)

Tokrat je namesto modela X6 prišel na vrsto X5 v najmočnejši možni različici M s 575 konjskimi močmi. Uporabljen je bil povsem nov modul po imenu 5 V2, s katerim je podjetje naredilo odločen korak naprej. Tako lahko sedaj iz 4,4-litrskega V8 TwinTurbo motorja iztisnejo skoraj nepredstavljivih 700 konjskih moči. Navor je bil iz 750 Nm povečan na enormnih 905 Nm, kar vas bo zagotovo “prilepilo” na udoben usnjen sedež velikega atleta.

Podjetje G-Power vam ponuja 2 načina priklopa. Fiksna namestitev modula (4,284 €) ali Plug&Play modul (4700 €), ki ga lahko odstranite, kadar želite. Pri drugi možnosti se poleg spremenjene programske opreme optimizira tudi odtok plinov skozi 200-celični športni katalizator iz nerjavečega jekla. Obe alternativi imata svoje prednosti.

bmw-x5m-gpower-7

G-Power tudi tokrat ni razočaral niti z izgledom vozila. Nameščena so bila ogromna 23″ platišča za še bolj športen izgled, pnevmatike širine 315 mm pa poskrbijo za najoptimalnejši oprijem vozila, tako pri speljevanju kot v zavojih. Podjetje celo trdi, da so platišča najlažja, najmočnejša in najbolj individualizirana v zgodovini G-Power. Izdelana so namreč iz v letalstvu uporabljenega visokokakovostnega aluminija, ponujajo pa jih v treh barvah: Jet Black, Gun Metal in Stardust Silver. Vse lepo in prav, a zatakne se pri ceni, ki je za set platišč in pnevmatik kar 5-mestna.

Kako lepotec izgleda na sončni svetlobi, si oglejte v spodnji galeriji.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code